Mehmet Öz’den gribe karşı kilit reçete! Mikrobu burundan ve ciğerden tek tek söküyor

Posted by

PEMBENAR ÖZEL

Kış aylarında çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle bağışıklık giderek düşebilir. Bu durum daha fazla enfeksiyona neden olabilir. Artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük, mide ağrıları gibi sorunlara karşı uygulanacak sağlıklı çözümler mevcut.

Bal şuruptan daha etkili

Bal, doğal olarak antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Boğaz enfeksiyonlarına neden olan bakteri ve mikroplarla savaşmaya yardımcı olabilir. Boğazdaki iltihaplanmayı azaltabilir.

Yapısında bulunan şeker, amino asitler ve diğer bileşenler boğazı yatıştırabilir ve rahatlatabilir. Bu durum, soğuk algınlığı veya boğaz enfeksiyonları sırasında kullanışlı olabilir. Özellikle bal ile karıştırılmış sıcak su içmek veya balı direkt olarak tüketmek, öksürüğü hafifletebilir.

Sıcak içeceklere bol bol yer verin

Sıcak içecekler, özellikle bitki çayları veya sıcak su içerikli içecekler, boğazı yatıştırabilir. Bu, boğaz ağrısını hafifletebilir ve rahatlama sağlayabilir. Hastalık durumunu yatıştırarak daha hızlı geçmesini sağlayabilir.

Vücut ısısını artıran sıcak içecekler, ateşi olan kişilerin daha iyi hissetmesine yardımcı olabilir. Ancak aşırı sıcak tüketilmemeli. Bu tür içeceklerin rahatlatıcı etkisi, daha çabuk iyileşmenizi sağlar. Ayrıca bitki çayları gibi sıcak içecekler, antioksidanlar açısından zengin olabilir.

Tuzlu suyla rahatlayın

Grip veya nezle problemlerinde tuzlu suyla gargara yapmak boğaz ağrısını ve iltihabı azaltabilir. Tuzlu su, boğazda bulunan bakteri ve virüsleri öldürmeye yardımcı olabilir. Boğaz ve burun bölgesindeki mukusu inceltebilir ve temizlemeye yardımcı olabilir. Bu sayede burun tıkanıklıklarının önüne geçebilirsiniz.

Tuzlu suyu burun içine akıtarak kullandığınızda sinüsleriniz rahatlar. Tuzlu su yöntemi için yalnızca 1 çay kaşığı tuz ve bir miktar su yeterli olur. Tıkanmış burnu temizleyerek rahatsız edici burun akıntısının önüne geçebilirsiniz.

Tavuk çorbası oldukça etkili

Hasta olduğumuzda genellikle sıcak çorbalar hazırlayarak üstesinden gelmeye çalışırız. Tavuk çorbası tam olarak hastalıklarla savaşmanızı sağlar. Genzi rahatlatmak için etkili çözümlerden biridir.

Özellikle ateşi düşürmeye karşı etkili olan tavuk çorbasına bir miktar zencefil ekleyerek karın ağırsını dindirebilirsiniz. Ayrıca solunum yolları konusunda problemler yaşıyorsanız kuruluğu giderecek, ilaç görevinde bir çorba tüketmiş olursunuz.

Ekinezya çayı tüketin

Ekinezya çayının bağışıklık sistemini güçlendirebileceğine dair bazı araştırmalar bulunuyor. Çalışmalara göre ekinezyanın vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirebileceği söyleniyor.

Son 10 yılda hasta olmadığını açıklayan Dr. Mehmet Öz, bu durumun sağlığı iyi muhafaza etmekten kaynaklandığını belirtiyor. Günlük rutinlerin dikkatli bir şekilde uygulanması ise bu durumun püf noktalarından biri. Vücudunda en ufak bir kırıklık hissi hisseden ünlü doktor çeşitli önlemler almaya başlıyor.

Evde tüketilen gıdalar ise Mehmet Öz’e göre büyük önem taşıyor. Bitkisel çayların koruyucu birer kalkan olduğunu belirtiyor. Zencefil, kakule ve bol miktarda tarçın içeren bitki çayları bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Mehmet Öz, sağlıklı bir bünyeye kavuşmanın sırrının kaliteli bir şekilde dinlenerek oluşabileceğini aktarıyor. Özellikle akşam saatlerinde tüketilen ıhlamurun daha rahat bir uyku sağlayacağını belirtiyor.

Tüketime ve fiziksel aktivitelere gerekli önemi vermemiz gerektiğini hatırlatan Mehmet Öz, egzersiz yapmanın sağlıklı bir yaşam için aksatılmaması gerektiğini belirtiyor. Yeşillik tüketimi, frenk üzümü ve sarımsağın özellikle tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Mehmet Öz için dikkat edilmesi gerekenler aslında herkesin günlük hayatında daha kaliteli bir yaşam için uygulaması gerekenler. Bol bol su tüketmek, hijyen kurallarına uymak, fiziksel aktiviteler yapmak, taze sebzeler tüketmek vücut sağlığı için oldukça önemli.

Grip, nezle gibi problemleri ortadan kaldırmak için uyku düzeninin de rutinleştirilmesi gerektiğini savunuyor. Dr. Mehmet Öz, 7 saatten az uyumaktan kaçınılması gerektiğini vurguluyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir